השתלת שבב - זה באמת כל כך פשוט?
דלתות וצלחות חכמות הם אמנם מוצרים חדשניים, אך הם עושים שימוש בטכנולוגיה וותיקה של שבבים ווטרינרים סטנדרטיים, המוכרים בעולם חיות המחמד והווטרינריה כבר עשרות שנים בשמות: שבב, צ'יפ, מיקרוצ'יפ, שבב עירייה, שבב זיהוי וכד'. שבבים אלו זמינים בכל מרפאה ווטרינרית, ולאחר ההשתלה כל שדרוש הוא לכייל אותם לזיכרון המכשיר על מנת שהדלת תכיר את המפתח שאמור לפתוח אותה.
כל הכלבים בישראל מחויבים בהשתלת שבב על מנת לקבל רישיון אחזקת כלב ואין צורך בהשתלה נוספת. לגבי חתולים המצב שונה, מכיוון שחתולים אינם מחוייבים בכך. לכן סביר שגם לחתול שלך ככל הנראה אין כרגע שבב. עם זאת, יש חתולים שכן יהיה להם שבב: במקרים בהם הם נלקחו לחו"ל או הגיעו משם, ובמקרים בהם חשוב לבעלים לרשום את חיית המחמד במאגר הארצי.
האם השתלת שבב זה סיפור פשוט?
כן. השתלת שבב היא תהליך פשוט ופרוצדורה שגרתית בכל מרפאה וטרינרית. זהו תהליך קצר ולא דרמטי כפי שרבים נוטים לחשוב. השבב הוא רכיב קטנטן, כמעט כגרגר אורז, ומגיע ארוז בתוך מזרק חד פעמי מוכן לשימוש. השתלת שבב איננה ניתוח ואין צורך לטשטש את הכלב או החתול, אלא אם מדובר בבעל חיים תוקפן או פראי שעלול להתנגד מאוד, או שהוא מלחיץ את הבעלים או הווטרינר, או שהוא עלול להפריע להליך.
לאחר ההשתלה הכיול לזיכרון המכשיר מתבצע באופן אלחוטי ללא צורך במספר השבב.
למרות שהתהליך הוא פשוט ומקובל, ובסך הכל נעשה למטרה טובה שתורמת ומסייעת לאיכות חייה של חיית המחמד, יש בעלים שחוששים לבצע השתלה או חוששים שהיא תכאיב או תזיק. במקרים אלו ניתן להשתמש בתג שבב חיצוני התלוי על קולר כתחליף, בהנחה שהחתול שלכם מסוגל לסבול קולר. בכל מקרה, אנו ממליצים להתיעץ עם ווטרינר ולבדוק את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות.
צפו בסרטון הדגמה כיצד משתילים שבב: